Sankt Olovs församling

Sökes: En kreativ och inspirerande kyrkomusiker.
Finnes: En unik möjlighet att bygga upp något nytt i en stad i förändring.

Vänta - var inte det att ta i litegrann?

Vi erbjuder en tjänst för dig som vill vara med och vidga vyerna över kyrkomusiken, i en stad som just nu vibrerar av kreativitet och mångfald. Skellefteå är mitt i en samhällsomvandling och är en stad som inte bara växer i antal invånare utan också i kulturell rikedom. Här möts människor från hela världen och vi vill komplettera vårt musikliv för att spegla den mångfalden i vår musik och våra körer. Så vi tycker nog inte att vi tog i för mycket!

Okej, så vad innebär tjänsten?

Målet är att komplettera musiklivet i vårt pastorat. Självklart innebär den här tjänsten att spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar och att planera musiken så att den möter de önskemål som finns. Men sedan till din utmaning: Att bidra till att utbudet av musikaliska uttryck utökas. Kanske drömmer du om att leda en flerspråkig gospelkör? Hur skulle en jazzkvartett låta i gudstjänsten? Pop i kyrkan? Folkmusik eller grunge? Du ser ju! Tjänsten innebär kort och gott att utveckla musiklivet och att få fler att vilja musicera!

Geografiskt blir ditt område Morön/Alhem men som en del av en helhet kommer du att få bekanta dig även med andra orglar och pallar i både församlingen och pastoratet.

Vem söker vi?

Vi letar efter en kyrkomusiker nivå C eller med motsvarande kompetens och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har erfarenhet av att leda körer och en förmåga att inspirera andra till att känna glädje för musik. Det är direkt nödvändigt att du också har lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper och inte minst musikerkollegor. Du är entusiasmerande och driven och har lätt för att kommunicera med såväl gammal som ung och besitter förmåga att skapa en inkluderande och välkomnande atmosfär där alla känner sig trygga att delta och uttrycka sig genom musik.

Vi kan inte nog poängtera att detta inte ersätter de mer traditionella uttrycken - du behärskar även dem - utan, det handlar om att förena och berika. Att fler bereds möjlighet att hitta sitt musikaliska uttryck i kyrkan!

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Ge idéerna plats

Att flytta till en ny stad – eller hem till sin gamla – är både spännande och omvälvande. Särskilt med allt som händer i Skellefteå just nu. Vi tror inte att vi behöver specificera mer än så, för vi tror att du är nyfiken och intresserad av utveckling och att det bland annat är därför du är intresserad av en tjänst i och i den omedelbara närheten till ett växande och nytt Skellefteå! Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast 27 maj 2024

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skellefteå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/7
Kontakt
  • Hans-Jörgen Kronqvist, HR, 0910-708403
  • Peter Larsson, organist, 0910787828
Facklig företrädare
  • Jonas Östlund, 0902002627
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb