Sankt Olovs församling

Är du lika delar soffhäng som möten?

Att vara ung är fantastiskt och skrämmande på samma gång, kanske särskilt i ett samhälle och en värld som ändras så snabbt. Vi tror att sammanhang där unga får vara sig själva och testa tro, tankar och förmågor i trygg miljö är värdefullt i resan mot vuxenlivet. Vi tror också att vi blir starkare tillsammans och att vi vinner på samordning och samarbete. Skulle du vilja vara en av dem som förbereder våra unga för framtiden och följer dem en bit längs deras livsresa, samtidigt som du leder och fördelar arbetet i församlingens pedagogiska team? Då har vi en tjänst för dig!

Om tjänsten

I den här tjänsten får du ägna dig åt församlingsarbete med barn och ungdomar, främst i åldrarna 13-26, med tro och gemenskap i olika verksamheter. Tillsammans med övriga medarbetare, anställda och ideella, får du forma och utveckla meningsfulla mötesplatser där barn och ungdomar känner sig sedda, välkomnade och bekräftade. Du kommer att ha glädjen att arbeta med konfirmander och även att fortsätta och fördjupa samarbetet med skolan. 

Tjänsten omfattar även ett arbetsledaransvar för pedagoger i församlingen. Det innebär t ex schemaläggning, medarbetarsamtal och att vara länken mellan personal och ledning. Som arbetsledare ingår du i församlingens ledningsgrupp tillsammans med övriga arbetsledare och pastoral chef.

Som en del av en helhet förekommer övriga arbetsuppgifter i samverkan mellan församlingarna och verksamheterna i församlingen och i pastoratet. Arbetstid förläggs till såväl dagtid som kvällstid, vardagar och helger. Övernattningar (läger) ingår också. 

Om dig

Vi tror att du är en person med fingertoppskänsla och har lätt att skapa förtroende som underlättar för dialog med människor, både enskilt och i grupp. Du trivs bland barn och ungdomar och vet värdet av att både ta emot och ge förtroenden. Du är flexibel och trygg och har lätt för att samarbeta med andra. Du är också nyfiken, vilket gör att du ständigt är öppen för att lära dig nya saker. Det är viktigt att du är tydlig, kan implementera beslut och inte räds att ta en konflikt. Samtidigt är du ödmjuk inför olika erfarenheter och kan inhämta relevant information från flera håll. Du är van att arbeta genom organisationen och vet i vilken ordning saker och ting ska lyftas. Vi tror att du är utbildad pedagog eller lärare, alternativt har likvärdig utbildning. Det är ett stort plus om du har erfarenheter av och goda vitsord från tidigare arbetsledande tjänst. För att vi ska trivas tillsammans kommer även stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Lär känna Svenska kyrkan Skellefteå via vår webb, svenskakyrkan.se/skelleftea

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skellefteå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/12
Kontakt
  • Hans-Jörgen Kronqvist, HR, 0910-787825
  • Tom Randgard, pastoral chef, 0910-787901
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb