Sankt Olovs församling

Vill du jobba med framtiden i nutiden?

Har du också hört det där om att barnen och ungdomarna är det viktigaste vi har - för de är framtiden? Kanske har du till och med sagt det själv. Bra, för det är ju sant! Men vad som också är sant är att de samtidigt är nutiden, precis som du och alla andra i dagens samhälle.

Skellefteå bygger just nu framtiden genom en enorm samhällsomvandling och det är i den framtiden våra barn och unga senare ska verka. Att vara ung är fantastiskt och skrämmande på samma gång, kanske särskilt i ett samhälle och en värld som ändras så snabbt. Vi tror att sammanhang där unga får vara sig själva och testa tro, tankar och förmågor i trygg miljö är värdefullt i resan mot vuxenlivet. Skulle du vilja vara en av dem som förbereder dem för den framtiden och följer dem en bit på vägen? Då har vi en tjänst för dig!

Om tjänsten

Det här är en pedagogtjänst som rymmer såväl arbete i församlingen som i skolan. Största delen av tjänsten får du ägna åt församlingsarbete, där du får förmånen att arbeta med barn och ungdomar, främst i åldrarna 13-26, med tro och gemenskap i olika verksamheter. Tillsammans med övriga medarbetare, anställda och ideella, får du forma och utveckla meningsfulla mötesplatser där barn och ungdomar känner sig sedda, välkomnade och bekräftade. Du kommer att ha glädjen att arbeta med konfirmander och även att fortsätta och fördjupa samarbetet med skolan. Du kommer att ingå i arbetsgruppen Skolkyrkan, som är Svenska kyrkan Skellefteås resurs för skolelever och skolpersonal i gymnasieskolan vid bland annat temadagar, i krissituationer, för lektioner, i samtal och vid skolpersonalens fortbildningar.

Som en del av en helhet förekommer övriga arbetsuppgifter i samverkan mellan församlingarna och verksamheterna i församlingen och i pastoratet. Arbetstid förläggs till såväl dagtid som kvällstid, vardagar och helger. Övernattningar (läger) ingår också. 

Om dig

Vi tror att du är en person med fingertoppskänsla och har lätt att skapa förtroende som underlättar för dialog med människor, både enskilt och i grupp. Du trivs bland barn och ungdomar och vet värdet av att både ta emot och ge förtroenden. Du är flexibel och trygg och har lätt för att samarbeta med andra, samtidigt som du har det driv som behövs för att arbeta självständigt med vissa uppdrag. Som person är du nyfiken, vilket gör att du har ett uppsökande arbetssätt. Du har förmågan att se när du ska följa upparbetade stigar och när det är läge att trampa upp nya. Du har relevant utbildning för tjänsten och för att vi ska trivas tillsammans kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Lär känna Svenska kyrkan Skellefteå via vår webb, svenskakyrkan.se/skelleftea

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skellefteå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/11
Kontakt
  • Hans-Jörgen Kronqvist, HR, 0910-787825
  • Tom Randgard, pastoral chef, 0910-787901
Facklig företrädare
  • Carina Lindström, Vision, 0910-708427
  • Peter Werner, KyrkA, 0911-274115
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb